REFLEKTIONER

Under Reflektioner hittar du inlägg där jag delar med mig av mina egna erfarenheter kopplat till psykologi, mindfulness, zen och olika konstformer. Min förhoppning är att dela med mig av lärdomar i berättelseform för att skapa en bro mellan det rationella tänkandet och upplevda erfarenheter. För mig är det viktigt att ta mig tid till reflektioner för att jag ska må bra. Andra sätt att ta sig tid till reflektion kan t ex vara att befinna sig i tystnad, vara i följsam rörelse med kroppen, vara i naturen eller ha ärliga samtal med andra. Tar du dig tid till reflektion? Är det viktigt för dig?

Skrivelser

Med personliga anekdoter delar jag här med mig i skrift av hur man kan t ex förhålla sig till svårigheter i livet, dra lärdom av andra perspektiv samt lämna plats för att låta ens inre visdom vägleda en. Kanske kan mina erfarenheter vara till hjälp för dig? Finns det något i dig som längtar efter att bli uttryckt i skrift?

Anxiety – in four parts

I recently shared four parts on the topic of anxiety on my Instagram and Facebook @spaceforreflections, here are all four parts together: Anxiety, part 1

LÄS MER

To let it die 

We generally spend a lot of time in our self-centered dream. For instance, we think and fantasize about what other people can do to ease

LÄS MER

Musik

För mig är musik ett gränsland där vårt språk och det ordlösa kan mötas. Känslor kan bli klädda i ord och musik och musiken kan bredda det som man inte finner ord för att kommunicera. Här nedan är några exempel på mina egna alster genom åren. Att låta musik ta form genom dans är ett annat exempel på hur olika världar kan mötas och hjälpa varandra att träda fram. Hur är din relation till musik? Vad vill musik kommunicera genom dig eller du genom musik?

Målningar

Att måla är ett annat exempel på där det ordlösa får kommunicera sina budskap. Vad händer när du ger dig hän till det ordlösa? Vad kommer upp inom dig? Att måla, eller egentligen vilket kreativt uttryck som helst, handlar för mig inte om att skapa något fint som någon annan ska tycka om, utan det är en ärlig yttring från min värld till din. Kan du låta dig få släppa fram din kreativitet utan att låta din inre kritiker gå loss om t ex din förmåga, teknik eller andra omdömen? Om den inre kritikern insisterar på att vara där, går det att måla vad hen säger till dig? Kan du sedan titta på alstret och se flera nyanser i lidandet som kritikern åsamkar dig?

Om du är intresserad av att köpa någon av målningarna eller undrar något om dem så får du gärna höra av dig. 

Bilderna på tavlorna är tagna av mig i dagsljus. Vissa av tavlorna är inte uppspända ännu varför de kan se lite vågiga ut. 

Vill du boka en tid?​

Rulla till toppen