OM

Om

Jag heter Lotta Carter och är utbildad psykolog med examen från Stockholms universitet (2018). Jag har sedan dess arbetat både inom specialistpsykiatrin och primärvård.

Mitt arbetssätt inrymmer psykodynamisk psykoterapi, affektfokuserad psykoterapi, acceptance and commitment therapy (ACT) och mindfulnessbaserade interventioner. Jag anpassar metod efter vad som passar under just de förutsättningar som råder. 

Utöver min utbildning och mitt arbete som psykolog har jag en zen buddhistisk praktik. Jag mediterar regelbundet och åker på intensiva meditationsretreats så ofta livet tillåter. Förutom meditation brinner jag för vandring, musik samt att måla och skriva.

Om

Jag heter Lotta Carter och är legitimerad psykolog med examen från Stockholms universitet (2018). Jag har sedan dess arbetat både inom specialistpsykiatri och primärvård.

Jag arbetar med affektfokuserad psykodynamisk psykoterapi, vilket innebär ett fokus på sambandet mellan känslor, ångest och försvarsmekanismer (sätt som vi undviker att möta livet som det är). Jag är lyhörd till stunden och anpassar interventioner utifrån vad situationen kräver. Från hösten 2023 och tre år framåt går jag en utbildning inom metoden Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy (ISTDP) med målet att bli ännu skickligare på att skapa hållbar förändring för de människor som kommer till mig. Du kan läsa mer om metoden här: https://istdpsweden.se/istdp/ 

Utöver min utbildning och mitt arbete som psykolog har jag en zen buddhistisk praktik sedan ca 10 år tillbaka. Jag mediterar regelbundet och åker på intensiva meditationsretreats så ofta livet tillåter. Förutom meditation brinner jag för vandring, musik samt att måla och skriva.

Vill du boka en tid?

Rulla till toppen