Min verklighet?

Bara jag kan veta vad som är min verklighet. Den kan vara mångfacetterad eller bara inbegripa en facett, men den är bara min. Galen, verklig, sann, möjlig och omöjlig.

Det är så lätt att svepas iväg av vad andra tror är min verklighet. De kommenterar, tror att de förstår. Tror att de vet. Ingen kan någonsin förstå min verklighet och jag kan aldrig förstå någon annans. Vi är fullständigt och enväldigt ensamma. Ibland har vi turen att hålla i någon som får det att kännas som om vi inte är ensamma. Samtidigt som det är en tröst för det mig djupare in i en illusion. I en illusion av mening, kontakt, förening, förståelse. Det låter så fruktansvärt bittert, men det är ju sanningen. Så länge jag vet att illusionen är en lek, är det en fin och rolig lek. När jag tror att leken är på allvar börjar den göra ont. För jag kan förlora. Både i leken och leken i sig.

Men kan man förlora en lek? Vad är egentligen min verklighet, min lek?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: