Letting life unfold

För ett tag sedan sa min zenlärare Karen att jag skulle pröva att låta livet veckla ut sig för mig, så som livet väljer att visa sig. Att vara livet följsamt. Jag har funderat en hel del på det här: hur låter jag livet veckla ut sig, visa sig och hur följer jag med? Jag tänker att det inte innebär att acceptera vad som helst eller att på något sätt vara passiv. Snarare aktiv. Vara aktivt uppmärksam på och närvarande i livet. Våga öppna upp för möjligheter och risker. Ta mig an situationer som kittlar på det där härliga sättet i magen men som också ger ångest och är skrämmande.

Det har hänt en väldigt massa saker i mitt liv på sistone och det har varit svårt att bara stå still när det stormar runt mig. Karens ord, hur vaga de än må vara, har dock varit en tröst. Livet visar på dörrar som öppnas och dörrar som stängs. Jag kan gå igenom dörrar, jag kan undersöka dörrar, jag kan stänga dörrar. Stanna upp, observera, acceptera, släpp taget, som mina fina vän och yogalärare Linda brukar mässa.

Jag är med i livet, jag är med livet. Livet som det är.

IMG_1809.jpg

Obs! Vissa dörrar är öppna men leder ingenstans… Det är ok det med. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: